در حالی که ایران گفت که مذاکرات روز شنبه در امان “غیرمستقیم” خواهد بود و ترامپ گفت “مستقیم” ، سفیر سابق ایران ، حسین موساویان ، می گوید که هر دو آنها می توانند درست باشند.
با توجه به سرویس بین المللی Tabnak ، لورا روزن ، خبرنگار مشهور آمریکایی که در مذاکرات هسته ای باراجام نیز حضور داشت ، در یک تحلیل می نویسد: سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده ، تام بروس در 7 آوریل گفت که ایالات متحده -ایران روز شنبه با هدف “آنچه ممکن است در مذاکرات باشد” صحبت می کند.
فرستاده ویژه ترامپ در خاورمیانه ، استیو ویتاکاف و وزیر امور خارجه ایران عباس اراکچی در جلسهای که روز شنبه به میزبانی امان در خلیج فارس برگزار می شود ، ملاقات می کنند. به گفته وزارت امور خارجه آمریكا ، این جلسه یك مقام رسمی نیست ، اما هدف آن بررسی امکان پذیرش مذاکرات مداوم است.
تام بروس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریكا در 7 آوریل به یك کنفرانس مطبوعاتی گفت: “این جلسه روز شنبه برگزار می شود.”
وی گفت: “این مذاکره نیست.” هیچ چیز در این جلسه به معنای سنتی مذاکره نیست. این جلسه به روشی شرح داده شده است که هدف آن مطالعه آنچه در مکالمات ممکن است انجام شود. “این یک نقطه بازگشت است ، و این میزان اتفاق می افتد.”
علی فییز ، یک متخصص در امور ایران ، گفت که دولت ترامپ و ایران به دنبال روشن شدن شرایط احتمالی مذاکرات بوده اند.
واعظ ، مدیر برنامه ایران در گروه بین المللی بحران: “ترامپ و تهران در حال مذاکره بودند که خود مذاکرات چگونه است.
واعظ گفت: “ترامپ و تاران در حال مذاکره بودند که چگونه مذاکرات یکسان بودند.” اگر تعامل مستقیم ترامپ ادامه یابد ، این یک گام مهم در شروع گفتگوی مستقیم بین دو طرف است. به جای هر کدام به طور جداگانه صحبت می کنند. “
Tritita Parsi ، معاون رئیس جمهور موسسه کوینزیوی گفت: ایرانیان ممکن است از دولت ترامپ یک شخص قابل اعتماد با استیو ویتاف ، به پیامبر خوشحال شوند.
الفاری گفت: “ایرانی ها به دنبال یک کانال مستقیم برای ترامپ قابل اعتماد بودند و توسط جدید نمی توان نابود کرد ، و Witcaf همان شخص است.”
این جلسه در محافل واشنگتن برگزار می شود و در مورد شرایط توافق جدید با ایران بحث می شود. نخست وزیر اسرائیل ، بنیامین نتانیاهو و برخی از هواداران افراطی اسرائیلی ، بر اجرای یک مدل حداکثر به نام مدل لیبی برای توافق هسته ای جدید با ایران فشار می آورد.
این مدل نیاز به ایران دارد تا برنامه انرژی هسته ای را به طور کامل از بین ببرد – الگویی که در نهایت منجر به مداخله بین المللی و سرنگونی معما قذافی شد – الگویی که ایران کاملاً رد شده است.
“ما موافق هستیم که ایران نباید سلاح هسته ای داشته باشد.” “این می تواند از طریق توافق حاصل شود ، اما تنها در صورت توافق مانند مدل لیبی – مدلی که آنها وارد می شوند ، امکانات را منفجر می کند ، تمام تجهیزات را ضبط می کند و همه اینها تحت نظارت ایالات متحده صورت می گیرد.”
اما ترامپ و Witcaf در مورد توافق محدود تری با هدف سلاح های غیر هسته ای ایران برای پیروی از آنها صحبت کردند – چیزی که مقامات ایرانی ممکن است موافقت کنند.
الفاری گفت: “من در یک مدل تأیید صحبت کردم و پیچیدم ، که تقریباً برعکس مدل لیبی است.” همه می دانند چه اتفاقی برای قذافی افتاده است ، درست است؟ صحبت در مورد مدل لیبی … از ابتدا شکست خورد. “
واعظ از گروه بحران ها در همین راستا ، وی می گوید: دو طیف افرادی وجود دارند که در مورد الگوی لیبی در ایران صحبت می کنند: “افرادی که در پنج سال گذشته مراقب نبوده اند ، و کسانی که از سیاستی پشتیبانی می کنند که هیچ شانس موفقیت ندارد – و در عین حال همه گزینه های دیگر را رد می کنند – به طور خاص به این دلیل که می دانند سیاست فرصتی برای موفقیت دارد”.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریكا ، تامی بروس ابهام در مورد توافق نامه جدید و پس از آن ایالات متحده با ایران ابهام داشته است.
وی گفت: “خوب ، دوباره ، من نمی خواهم فراتر از هر مکالمه بروم.” “مطمئناً من نمی توانم فراتر از مذاکره باشم ، زیرا هیچ مذاکره ای وجود ندارد.”
“آنچه بسیار واضح است و می تواند جهان را ایمن تر کند این است که اطمینان حاصل کنید که ایران هرگز سلاح هسته ای نخواهد گرفت ؛ این موضوعی است که اکنون ارزش آن را دارد.”
وزیر امور خارجه ایران عباس اراكچی ، در مقاله ای در واشنگتن پست وی نوشت: “ما آماده هستیم تا اهداف مسالمت آمیز خود را روشن کنیم و اقدامات لازم را برای رفع هرگونه نگرانی احتمالی انجام دهیم.” از طرف دیگر ، ایالات متحده می تواند با رعایت توافق نامه های امضا شده ، در دیپلماسی جدی نشان دهد. “اگر با احترام رفتار کنیم ، با احترام نیز پاسخ خواهیم داد.”
مستقیم یا غیرمستقیم؟ شاید هر دو آنها
در حالی که ایران گفت که مذاکرات در امان “غیرمستقیم” خواهد بود و ترامپ مستقیم گفت ” حسین موساویان ، سفیر سابق ایران می گوید که هر دو می توانند صحیح باشند.
در حالی که ایران گفت که مذاکرات روز شنبه در امان “غیرمستقیم” خواهد بود و ترامپ گفت “مستقیم” ، حسین ماساویان ، سفیر سابق ایران ، می گوید که هر دو می توانند درست باشند.
“به نظر می رسد که شنبه در امان ، آقای اراکچی و آقای استیو ویتوا ، نماینده ترامپ ، در ابتدا مکالمات غیرمستقیم را آغاز می کنند و اگر نتایج بعد از یک یا دو ساعت مثبت باشد ، نمایندگان ایالات متحده و ایران خواهند آمد.”
وی نوشت: “به نظر می رسد که واشنگتن و تهران از یک رویکرد عاقلانه پیروی می کنند و امکان دستیابی به توافق وجود دارد.”
تیتا پارسی گفت: “ایران فقط اگر پارامترهای گفتگو باشد ، وارد گفتگوی مستقیم می شود تا واقعاً موفق شود – و این فقط بهانه ای برای شروع جنگ نیست.”