دولت ایالات متحده به دولت عراق فشار آورد تا جایگزین صادرات نفت ایران شود تا موافقت خود را برای از سرگیری صادرات نفت در کردستان عراق انجام دهد.
گزارش های Tabnak گرفته شده است به نقل از منابع آگاهانه ، دوره ایران توسط رویترز منتشر شده است. دولت ترامپ در تلاش است تا صادرات نفت ایران را به مرحله بازار جهانی جایگزین کند. در صادرات نفت ایران تعداد دقیقی وجود ندارد ، اما 2 میلیون بشکه در روز تخمین زده می شود.
رویترز افزود: تصویب ناگهانی دولت عراق صادرات کردستان عراق به دلیل فشار و تهدید دولت ترامپ بود.
وزیر نفت عراق به طور ناگهانی روز دوشنبه اعلام کرد که صادرات نفت عراق توسط کردستان نابود خواهد شد. با این حال ، درگیری بین دو سال بین عراق با کردستان و بغداد به پایان رسید.
با متوقف کردن صادرات نفت در کردستان عراق ، بیش از 300000 بشکه نفت روزانه از کردستان عراق به بازارهای جهانی متوقف می شد.
صادرات نفت عراق از طریق خط لوله در Türkiye (بندر جهان) به بازارهای جهانی صادر می شود.
هشت منبع در بغداد ، واشنگتن ، اربیل (مرکز کردستان عراق) ، که با رویترز صحبت کرد ، گفت که ظهور دولت جدید ایالات متحده عامل اصلی تأیید دولت بغداد است.
رویترز گزارش داد که دولت ایالات متحده به دولت مرکزی عراق فشار آورده و تهدید کرده است که با از سرگیری کردستان صادرات نفت عراق موافقت خواهد کرد. هدف کمک به جایگزینی نفت ایران در بازار جهانی و برنامه صادرات نفت ایران است.
رویترز این خبر را از هشت منبع روشنفکر گزارش داد. این منابع به رویترز گفتند كه دولت ترامپ دولت مرکزی عراق را برانگیخته و تهدید به توافق برای از سرگیری صادرات نفت در كاردستان عراق ، در غیر این صورت با تحریم ها و تحریم های ایالات متحده روبرو خواهد شد.
در پاسخ ، مشاور سیاست خارجی عراق ، فرهاد علاءالدین الخوبار ، در مصاحبه با رویترز تکذیب کرد.
رویترز نوشت که صادرات نفت از کردستان عراق به کاهش صادرات نفت ایران کمک می کند.
دولت ترامپ پیش از این اعلام کرده بود که در تلاش است تا صادرات نفت ایران را به عنوان بخشی از سیاست حداکثر فشار علیه تهران افزایش دهد.
رویترز افزود: دولت ترامپ همچنین گفت كه در تلاش است ایران را از اقتصاد جهانی خارج كند و درآمدهای نفتی خود را برای كاهش برنامه های ایران برای ساخت سلاح های هسته ای پایان دهد.
تمام این منابع خواستار پنهان شدن مشخصات و هویت آنها به دلیل حساسیت موضوع هستند.
رویترز نوشت که تهران به عنوان عضو اصلی حمایت از اقتصاد خود در تحریم ها به همسایه و متحدانش در عراق نگاه می کند. منابع دعوت شده گفتند که عراق نیز در ایالات متحده شریک است و نگران سیاست های ترامپ برای فشار به ایران است.
رویترز ادامه داد كه ترامپ از نخست وزیر عراق محمد گیت السودانی خواست تا روابط اقتصادی و نظامی با ایران را كاهش دهد. بانک مرکزی عراق اخیراً پس از درخواست خزانه داری ایالات متحده ، پنج بانک خصوصی دیگر را از معامله با دلار ممنوع اعلام کرد.
چهار مورد از این هشت منبع گفتند که عراق عجله داشت که از سرگیری صادرات را با جزئیات در مورد نحوه برخورد با مشکلات فنی اعلام کند.
مشاور امور خارجه نخست وزیر عراق گفت که گزارش رسانه ها در مورد تهدید تحریم عراق در صورت عدم از سرگیری صادرات نفت از منطقه کردستان نادرست است.
علاءالدین افزود: پارلمان عراق قبلاً قانونی را تصویب كرده است كه قیمت نفت و مسئولیت شركتهای مربوط به شروع پمپ نفت را به خط لوله تعیین می كند.
وی گفت: پارلمان عراق موافقت کرده است که قانون بودجه را اصلاح کند ، که 16 دلار برای یک بشکه تولید کنندگان نفت تضمین می کند … بنابراین مسئولیت از سرگیری صادرات به شرکت های نفتی که باید یک لوله خام باشند.
عراق یکی از بزرگترین تولید کنندگان و صادرکنندگان نفت در جهان است. عراق حدود 4 میلیون بشکه نفت در روز صادر می کند.
علاءالدین تأکید کرد: “هیچ تهدیدی برای تحریم یا فشار بر عراق در تمام تماس های با دولت ایالات متحده وجود نداشت.”
وی گفت: هرگونه ادعای دخالت خارجی در این موضوع ، تهمت خالص است و واقعیت را منعکس نمی کند زیرا تصمیمات مدیریت منابع ملی مبتنی بر حاکمیت عراقی به گونه ای گرفته می شود که در خدمت منافع اقتصادی کشور باشد.