بعید است مکانیسم ماشه با وجود چشم انداز مذاکرات فعال شود/ مذاکره روسیه و آمریکا برای ایران فرصت است/ منطقی است ایران مذاکره تحت فشار را نپذیرد

تبلیغات بنری

سخنگوی سابق وزارت امور خارجه فرانسه می گوید ایران منطقی و قانونی است که ایران سیاست “حداکثر فشار” را که دولت ترامپ رسما تصویب کرده است رد کرد ، در حالی که ایران آمادگی خود را برای یک راه حل دیپلماتیک از طریق مذاکره تأیید کرد.

طبق خدمات بین المللی Tabnakشبکه شبکه بلومبرگ روز سه شنبه که روسیه به دولت رئیس جمهور دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا اطلاع داده است كه آماده است تا كشور در گفتگو با ایران در مورد موضوعاتی مانند برنامه هسته ای و حمایت تهران از “گروه های ضد آمریکایی” در منطقه صحبت كند.

برخی از مقامات روسی ادعا كردند كه ترامپ در دیدار با وی در پادشاهی عربستان سعودی و در ماه فوریه ، مستقیماً علاقه وی به رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین شركت كرد. با این حال ، کاخ سفید هنوز پاسخ نداده است.

سخنگوی کرملین دیمیتری پسکوف در پاسخ به این سؤال بلومبرگ گفت که روسیه معتقد است که ایالات متحده و ایران باید این مسئله را از طریق مذاکرات حل کنند و مسکو آماده انجام همه کارها در قدرت خود است.

در پاسخ به اخبار بلومبرگ ، یوری اوشکوف عصر سه شنبه 23 مارس به خبرنگاران گفت: “نمایندگان فدراسیون روسیه و ایالات متحده در ریاض موافقت نکردند که در مورد موضوعات مربوط به ایرانیان مذاکرات جداگانه برگزار کنند ، اما شکل و زمان این مشاوره مشخص نشده است.”

در این حالت ، خبرنگار Tabnak مصاحبه ای با مارک وینو ، سخنگوی سابق وزارت امور خارجه فرانسه مارک وینو داشت. FINO در حال حاضر عضو ارشد بخش غیر منع گسترش در مرکز سیاست های امنیتی ژنو (GCSP) است.

*قبل از شروع مذاکرات ریاض ، فرستاده آمریکایی اظهار داشت که بخشی از مذاکرات به روسیه اختصاص می یابد تا از ایران دوری کند. با این حال ، مسکو اعلام کرد که روابط ایران با روسیه از روسیه و ایالات متحده جدا است. آیا فکر می کنید توافق احتمالی بین مسکو و واشنگتن بر روابط تهران -مکوسک تأثیر خواهد گذاشت؟

احتمالاً موضوع ایران در بین بازیگران روسی مورد بحث قرار گرفته است. می توان گمانه زنی کرد که روسیه از ایران ، متحد استراتژیک خود حمایت کرده است و هرگونه استفاده از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی را رد کرده است. هرگونه پیشرفت در رابطه واشنگتن و مسکو می تواند تأثیر مثبتی در روابط با ایران داشته باشد.

*پس از مذاکرات ریاض بین روسیه و ایالات متحده ، ما شاهد بازدید و حضور وزیر امور خارجه روسیه سرگئی لاوروف بودیم. لاوروف در جریان ملاقات مشترک با وزیر امور خارجه ایران ، تأیید کرد که درهای دیپلماسی برای مذاکرات هسته ای ایران هنوز باز است ، در حالی که عراق گفت که ایران تحت فشار با ایالات متحده مذاکره نخواهد کرد. به نظر می رسد مسکو در شرایط فعلی آماده تسهیل بحث بین ایران و ایالات متحده است. ارزیابی شما چیست؟

منطقی و قانونی است که ایران سیاست “حداکثر فشار” را که دولت ترامپ رسما تصویب کرده است ، رد کرد ، در حالی که ایران تمایل خود را برای یک راه حل دیپلماتیک از طریق مذاکره تأیید کرد. آنچه جدید است فرصتی است که در نزدیکی ایالات متحده و روسیه به وجود می آید و می تواند منجر به میانجیگری روسیه بین واشنگتن و تهران شود.

*بلومبرگ گزارش داد که روسیه موافقت خود را برای کمک به ترامپ در مورد مسائل هسته ای دارد. روسیه همچنین اعلام کرده است که در این زمینه تلاش های خود را انجام خواهد داد. ارزیابی شما از میانجیگری روسیه چیست؟

این یک امکان واقعی است ، زیرا روسیه در تحکیم واسطه گری ، نزدیکی به ایران و منافع اقتصادی آن برای حمایت از برنامه هسته ای مسالمت آمیز ایران نقش ایفا کرده است. مانند پرونده اوکراین ، ترامپ قطعاً بیش از هر توافق چند جانبه به توافق دو جانبه با پوتین اعتماد خواهد کرد.

*گزارشی اخیر صادر شده توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) نشان می دهد که گزارش جامع زیر آژانس ، که با تصمیم قبلی فرماندار فرماندار بین المللی انرژی اتمی درخواست می شود ، احتمالاً با این روند همزمان خواهد بود. براساس این گزارش ها ، یکی به تعهد ایران به پاریس (یک برنامه جامع اقدام مشترک) و دیگری در مورد تعهد ایران به توافق نامه های NPT و 2 مارس – متعهد نشده است – ایران به هیچ یک از این موارد متعهد نشده است. آیا فکر می کنید مکانیسم ماشه پس از اعلام گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی در آینده می تواند فعال شود؟ آیا این به معنای حتی قبل از شروع مذاکرات بین ایران و ایالات متحده است؟

اروپایی ها این امکان را برای بازگشت تحریم ها (مکانیسم ماشه) به عنوان ابزاری برای فشار آوردن به مذاکرات خود با ایران ایجاد کرده اند ، اما بعید است که یک دیدگاه خطرناک از میانجیگری ایالات متحده آمریکا وجود داشته باشد ، تحریم ها تحریم ها را تحمیل می کنند. اروپایی ها ، که بنیانگذاران Brajam هستند ، نمی خواهند از ترامپ ، که از معامله بیرون آمد ، دشوارتر به نظر برسد.

*بحثی وجود دارد که ایالات متحده می خواهد روسیه را از چین به دلیل ماهیت نظم جهانی جدید (سیستمی مبتنی بر رقابت قدرتهای بزرگ) یا حداقل موقعیت روسیه در موقعیتی که دیگر تهدیدی برای ایالات متحده نیست ، از چین جدا کند. ارزیابی شما از این چیست؟

در این مرحله ، اینها بسیار گمانه زنی هستند و سیاست خارجی ترامپ بیش از اهداف کوتاه مدت و عملی تر از استراتژی کلان به نظر می رسد. با این حال ، ایالات متحده همچنین می تواند از نقش مثبت چین در آشتی بین ایران و عربستان سعودی استفاده کند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید